Uitvoerend
Gerlieke Aartsen hoboGerlieke Aartsen werd tijdens het laatste jaar van haar middelbare school toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze vervolgens haar hele studieperiode doorbracht. Ze studeerde hobo bij Pauline Oostenrijk en Ernest Rombout en volgde masterclasses bij Alexei Ogrintchouk, Lucas Navarro, Heinz Holliger en Thomas Indermühle. In 2012 studeerde ze cum laude af aan de Master en wist ze de jury ervan te overtuigen dat de hobo zich niet alleen leent voor klassieke muziek, maar ook voor andere muziekstijlen waaronder jazz en klezmer. Gerlieke speelde in het verleden onder meer in het Jeugd Orkest Nederland, het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamer Orkest, het Ricciotti Ensemble en het Jong Nederlands Blazers Ensemble (JongNBE). Momenteel treedt ze regelmatig op in de meest uiteenlopende samenstellingen en is ze vast lid van het Ars Musica Orkest, waarmee ze vele optredens per jaar verzorgt en geregeld meewerkt aan televisieopnames voor de EO. Daarnaast maakt ze deel uit van Musica Michaelis, waarmee ze regelmatig cantates uitvoert en remplaceert ze onder andere bij de Marinierskapel, het Nederlands Blazers Ensemble, het Residentie Bach Orkest, Philharmonia Amsterdam en Ars Musica. Naast het optreden op reguliere concertpodia, speelt Gerlieke graag op minder gebruikelijke concertlocaties. Voorbeelden hiervan zijn ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, asielzoekerscentra, huiskamers, scholen, bij tentoonstellingen, conferenties en op feesten. Ze probeert de drempel tot live klassieke muziek zo laag mogelijk te maken door de muziek naar de mensen toe te brengen en te voorzien van fraaie anekdotes. Tot slot is Gerlieke ook actief op kamermuziekgebied. Met gitariste Noortje Vredeveld vormt ze een vast duo: Duo Carinho. Dit duo is gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse muziek, maar heeft hiernaast een breed ander repertoire.

Docerend
Haar enthousiasme voor muziek brengt Gerlieke graag over op allerlei doelgroepen. Afgelopen tijd is ze zich steeds meer gaan richten op kinderen. Zo heeft ze een aantal jaren gewerkt voor Stichting Memorabele Momenten, waarbij ze interactieve presentaties gaf met haar hobo op kinderdagverblijven en op basisscholen. Daarnaast was ze werkzaam voor het Leerorkest, heeft ze een kindervoorstelling met workshops opgezet voor basisscholen, heeft ze een kindervoorstelling gemaakt met het JongNBE, heeft ze in Nepal gewerkt voor de School of Performing Arts Kathmandu en heeft ze in de zomer van 2014 in Myanmar zelf een muziekproject opgezet in een weeshuis voor de Stichting Care for Children. Momenteel verzorgt Gerlieke hobolessen en staat ze voor de klas als muziekdocent. Met haar werkzaamheden is ze verbonden aan de Muziekschool Waterland, Muziekvereniging Amicitia en aan de Muziekschool Amsterdam Noord. Gerlieke heeft in 2016 de deeltijdopleiding Docent Muziek afgerond.

Wetenschappelijk
Naast haar carrière als musicus heeft Gerlieke in 2014 een Research Master Communicatiewetenschap afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze studie heeft ze zich verdiept in de relatie tussen muziek en emotie in de media. Zo bestudeerde ze voor haar masterscriptie kippenvel opgewekt door muziek versus kippenvel opgewekt door muziek met beeld. In haar werk probeert Gerlieke de kennis uit haar beide vakgebieden op zoveel mogelijk manieren te combineren. Zo liep ze een half jaar stage op de educatie- en marketingafdeling van het Nederlands Blazers Ensemble en organiseerde ze projecten voor verschillende muziekgezelschappen, zoals voor het Ricciotti Ensemble. Verder is ze momenteel coördinator van de muziekdocenten bij de Muziekschool Waterland.